"Aprendre és com remar a contracorrent: quan t'atures, retrocedeixes"
Edward Benjamin Britten

29 de gen. 2014

Tertúlies de literatura científica

El dimarts 14 de gener, els alumnes de 2on d’ESO vàrem anar a les tertúlies de literatura científica amb Josep-Maria Gili. Va estar una xerrada molt interessant per adonar-nos de la gran importància que tenen els mars per a nosaltres i també el gran repte que tenim. Josep-Maria Gili ho va expressar així: “Els oceans son el gran repte de la gent. Només en coneixem un 5%.”

Josep-Maria Gili ens va posar l’exemple d’un bosc per a poder-nos imaginar la gran immensitat del mar. I ens va fer adonar de que fins a 3.000 m hi ha organismes. També, ens va ensenyar una cosa força curiosa: Una sopa amb aigua de mar. La recepta era la següent:
Per 1 ml d’aigua de mar.

·      1.000.000 bacteris
·      1.000 algues petites
·      10 algues grans
·      1 Ciliats
·      0,1 crustacis petits.

Una de les coses que també va dir, és que amb la pesca, els humans destruíem els boscos marins, que els vaixells arrenquen aquests boscos per poder pescar els peixos, i que els millors boscos marins es trobaven a l’Antàrtida, on sols es destruïen algun cop a causa del gel. També, per culpa de la sobrepesca, a la platja hi ha més meduses, ja que disminueix el nombre de predadors, i també perquè són portades per la corrent.

Va acabar la xerrada dient-nos: “Quin és el missatge que pretenc donar-vos? Esperança.”
Josep-Maria Gili, ens va donar  a conèixer la web Mar a fons per a poder interactuar i acabar de buscar temes que ens semblessin interessants.Text: Sara Pous Grau
Fotografia: Mònica Vallín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada